
Beery Christmas Jour 22 : Poppels - Pine Apple
Historien om Poppels Bryggeri
Den första december åker vi till det ställe där allting började: Sverige! Inte på Omnipollo, utan på Poppels Bryggeri! Detta mikrobryggeri grundades 2012 av inte mindre än 15 ölälskare som gick samman för att förverkliga en gemensam dröm, nämligen att sprida kärleken till hantverksöl över hela världen. Det är ett bra livsmål! Denna kärlek började se dagens ljus i december 2012 med Brown Ale, följt av en American Pale Ale i maj 2013, som för övrigt är bryggeriets mest sålda öl i dag. Med tiden följde framgångarna och 2014 skedde den andra utbyggnaden av Mölnlycke-bryggeriet till en maximal kapacitet på 350 000 liter.
Året därpå, 2015, kommer Poppels att börja exportera till grannlandet Norge, vilket kommer att generera en enorm försäljning och återigen måste produktionstakten hållas uppe, därav behovet av att flytta till ett nytt bryggeri i Jonsereds Fabriker. Den nya platsen erbjöd en restaurang, en bar och en liten butik, men det var också en vändpunkt för bryggeriet, eftersom Poppels från och med nu skulle brygga organiskt. Samma år kommer det svenska bryggeriet att distribuera sina öl till barer och restauranger utanför Göteborg, vilket är ett stort steg framåt! Därefter bryggdes Session Pale Ale i mars 2017 och 2019 en ölglass som består av ekologisk vaniljglass med trippelmalt från Poppels Bryggeri.
År 2020 kommer det svenska bryggeriet att öppna dörrarna till sin restaurang Poppel's Beer&Food med ett unikt koncept där menyn står till tjänst för ölen, för att få fram det perfekta matparet. I år, 2022, kommer Poppels att öppna en unik anläggning i centrala Göteborg, som kommer att bli världens största pilsnerbryggeri på ekfat, där ölet pumpas direkt från jäsningstank till serveringstank. I år kommer Poppels också att vara med i vår adventskalender för öljobb.
Pine Apple provsmakning av Poppels
Pine Apple, som inte döljer mycket för dem som känner till översättningen av detta namn: Pineapple! Älskare av denna läckra och saftiga frukt, du kommer att bli serverad! Bryggeriet Poppels är känt för sina öl av detta slag, och de tvekar inte att ge allt vad de kan i fråga om aromer! När den hälls upp i ett glas har den en halmgul färg och ett vitt skum som håller ihop. Kolsyrehalten är måttlig, med fina bubblor som stiger upp till ytan.
Konsistensen är oljig och klamrar sig fast vid glaset mer än om den vore vattnig. När du närmar dig glaset upptäcker du aromer av tropisk frukt, ananas, mango, persika, litchi, guava och apelsinskal. I smaken hittar du fräscha, gourmet-smaker av tropiska frukter och ananas, med bittra toner. Det här är en mycket lättillgänglig öl, om du gillar ananas. Den bör drickas vid en temperatur på 6 °C, med fromage blanc eller räkor.
ALKOHOLMISSBRUK ÄR FARLIGT FÖR HÄLSAN, KONSUMERA MED MÅTTA.