23/12/20222 minuter att läsa

Beery Christmas Jour 23 : Bosteels - BBB05

Bosteels historia

Det belgiska bryggeriet Bosteels har funnits i mer än 200 år, och inte mindre än sju generationer har följt efter varandra sedan 1791. Som ordspråket säger: de bästa sylterna görs i gamla krukor! Föreställ dig möjligheten att dina förfäder redan har smakat deras bryggerier! På den tiden var bryggeriet mycket viktigt för staden och deltog aktivt i dess utveckling. Sanningen att säga var tre av dessa generationer borgmästare i staden.

Från far till son följde de varandra under åren, tills Antoine Bosteels, son till Leon, sonson till Martin, barnbarn till Martin och barnbarnsbarn till Martin, dök upp. Ja, det räcker nog, men vår berömde Antoine tog hand om bryggeriet från 1938 och framåt för att ge det dess nuvarande storslagenhet. Femtio år senare är Bosteels ett ledande hantverksbryggeri tack vare sin pilsner, som inte längre säljs enbart i den belgiska regionen Dendermonde utan även i närheten av Bryssel, Gent och Antwerpen.

I dag har Pils ersatts av Kwak, Tripel Karmeliet och Deus, tre karaktärsfulla öl med en unik historia och en obestridlig äkthet. Alla ölälskare känner till Bosteels eftersom de brygger kvalitetsöl och vet du var du kan hitta 24 av dem? I din adventskalender för öljobb! För tillfället har det belgiska bryggeriet bryggt BBB05, ett exklusivt specialerbjudande bara för dig! 

BBB05-provning av Bosteels

BBB05 från det belgiska bryggeriet Bosteels är en bärnstensfärgad öl med ett fluffigt vitt skum. Doften är intensiv och man kan genast ana att man befinner sig i Belgien tack vare egenskaperna hos den speciella belgiska jäststammen. I doften möter man först maltiga och rostade aromer, innan man möter toner av karamell, kex och rostade skorpor. När du värmer ditt ölglas i händerna kan du också känna starka toner av citrus, bergamott, ingefära, apelsinmarmelad samt örtiga toner av svart te, enbär, anis och fänkål följt av fenoliska toner av kryddnejlika och sötpeppar.

Det här är en öl som andas festlig anda! I smaken finns maltiga smaker av karamell, kex, bergamott och ingefära, följt av toner av torkad frukt som sultan och dadel. Känslan är fyllig, klibbig och avslutas med en mineralton av salt hav och tanniner från grönt te, vilket gör den unik och mycket komplex. På det hela taget är detta en välmaltad Belgian Pale Ale med en fin balans mellan den mycket spannmålsrika malten, jästens kryddighet och den lilla extra citruskicken.

Det är en öl som bör drickas vid en temperatur på 8-10 °C. Ölets maltiga profil skulle passa bra till stekt kalkon eller kyckling. Den skulle också passa bra till äppelpaj eller strudel.

ALKOHOLMISSBRUK ÄR FARLIGT FÖR HÄLSAN, KONSUMERA MED MÅTTA. 

Leverans

Stötsäker förpackning med leverans till dörren eller ombudet!

Våra leveransvillkor

Med ett lojalitetsprogram som heter duga!

Din lojalitet blir belönad: Skapa ett konto nu!

Vårt lojalitetsprogram

Kundrecensioner 4,5/5

Våra kunder älskar oss och vi älskar dem tillbaka!

eKomi

Sedan 2007

Europas största ölsortiment på nätet!

Vem är vi?

Gå inte miste om en enda droppe!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av lojalitetsförmåner, exklusiva erbjudanden och för att inte missa våra humliga nyheter!

VAD FOLK SÄGER OM OSS

Vår PerfectDraft öltapp ger dig den ultimata ölupplevelsen i hemmet med ett urval på över 50 olika fat.

PerfectDraft Europe SAS är medlem i El-Kretsens WEEE Compliance-system. Besök El-Kretsens webbplats (https://www.el-kretsen.se/ ) för information om hur du gör dig av med ditt hushållsavfall.

Drick ansvarsfullt

Dela inte innehållet på denna webbplats med någon minderårig

©2023 PerfectDraft Europe SAS