24/12/20223 minuter att läsa

Beery Christmas Jour 24 : Tiny Rebel - 10 For 10

Ett litet bryggeri med stora ambitioner

Är du sugen på en resa till Wales? Om du gillar hantverksöl kan du åka söderut till Newport, en stor stad med cirka 150 000 invånare som är känd för sitt livliga nattliv, sina broar och sitt mikrobryggeri Tiny Rebel. Det må vara det yngsta i landet, men det är det enda som har vunnit brons-, silver- och guldmedaljer vid VM i öl. Innan dess var det mycket testning och bryggning i garaget, vilket ofta är fallet med hembryggare. Gazz lärde Brad vad han visste om bryggning och äventyret började. Våra två vänner erkänner märkligt nog att det svåraste var att hitta ett namn och en logotyp. I slutändan fann de det i alternativet till de stora bryggeriernas skräp, även om de bara är små aktörer i det hela.

Namnet hittades slutligen: Tiny Rebel. Tanken bakom namnet var att koppla ihop det som bryggeriet värdesätter, som nöje, avkoppling, kreativitet och uppror, med deras oändliga kärlek till stadsmiljön och graffiti. Efter inte mindre än två års experimenterande och provsmakning släppte de sina två första hantverksölar: FUBAR, en maltig, blommig och örtig Golden Ale, och Urban IPA, en toppjäst öl med jäst-, grapefrukt- och karamellsmak.

Snart följde andra efter och fyllde huvudstadens barer med gott hantverksöl. Vid det här laget är det 2012 och bryggeriets maximala årliga kapacitet är 800 hektoliter, tills bryggeriet öppnar sin bar i Cardiff centrum några månader senare och blir huvudstadens största ölbar. Under åren har framgångarna fortsatt att växa, med investeringar i bryggutrustning, en titel i Welsh Beer Championship som försvaras varje år, många andra titlar, en kortvarig baröppning, 30 nya ölsorter varje år och en flytt. Ja, detta var nödvändigt eftersom den maximala bryggkapaciteten var uppnådd och efterfrågan fortsatte att öka. I juli 2017 öppnades det nya bryggeriet med en produktion på 10 000 hektoliter per år och stora investeringar i förpackningar, ett system för förvaring av fat, en fatmaskin och till och med en tappningslinje. De tog också tillfället i akt att byta från flaskor till burkar, som har många fördelar, t.ex. skydd mot ljus för att bevara smakerna, enkel förvaring och snabb nedkylning.

De insåg snart att stället fortfarande inte var tillräckligt stort och köpte annexet på andra sidan vägen för att kunna expandera ytterligare. I dag är de en fast punkt på den walesiska bryggerimarknaden och ett måste för alla älskare av god öl. Som ni kan föreställa er är det därför Tiny Rebel finns med i vår tionde öljulkalender, och inte på vilket ställe som helst! 

Tiny Rebels 10 för 10-provning

För den sista lådan i vår öljul valde vi en svart Imperial Porter. Den är rik, fyllig och komplex. När den hälls upp i ett glas har den en djupt svart färg med ett gräddigt beige huvud. Doften är söt som en saltad karamelljulkudding, med mjölkchoklad, kakaopulver, frangipane, melass, muscovadosocker och en söt fruktig ton av blåbär. När du värmer glaset med händerna kan du känna doften av rom- och russinglass och koncentrerat mjölksocker. Från första klunken täcker ölet helt och hållet gommen med en tjock, klibbig konsistens. Det här är en mjuk öl med inslag av saltkaramell, karamell, smörkola och marshmallow. Ölets rostade och maltiga karaktär ger oss toner av mörk choklad, hasselnöt, kallbryggt kaffe och chokladkaka. När ölet värms upp kommer kraften i de 10 % ABV också fram och ger en varm känsla.

Den är fyllig och varm och har en lång eftersmak med toner av saltad karamell, alkohol, marshmallow och choklad. På det hela taget är detta en öl med full smak som placerar dig mellan en traditionell julpudding och en cheesecake med blåbärsfudge. Denna öl bryggdes för att fira 10 år av Beery Christmas och för att fira 10-årsjubileet och partnerskapet med Tiny Rebel. Det är därför ingen överraskning att den har en alkoholhalt på 10 %. Det är en öl som ska avnjutas vid en temperatur på 12 °C, med vanilj- och pistageglass.

ALKOHOLMISSBRUK ÄR FARLIGT FÖR HÄLSAN, KONSUMERA MED MÅTTA. 

Leverans

Stötsäker förpackning med leverans till dörren eller ombudet!

Våra leveransvillkor

Med ett lojalitetsprogram som heter duga!

Din lojalitet blir belönad: Skapa ett konto nu!

Vårt lojalitetsprogram

Kundrecensioner 4,5/5

Våra kunder älskar oss och vi älskar dem tillbaka!

eKomi

Sedan 2007

Europas största ölsortiment på nätet!

Vem är vi?

Gå inte miste om en enda droppe!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av lojalitetsförmåner, exklusiva erbjudanden och för att inte missa våra humliga nyheter!

VAD FOLK SÄGER OM OSS

Vår PerfectDraft öltapp ger dig den ultimata ölupplevelsen i hemmet med ett urval på över 50 olika fat.

PerfectDraft Europe SAS är medlem i El-Kretsens WEEE Compliance-system. Besök El-Kretsens webbplats (https://www.el-kretsen.se/ ) för information om hur du gör dig av med ditt hushållsavfall.

Drick ansvarsfullt

Dela inte innehållet på denna webbplats med någon minderårig

©2023 PerfectDraft Europe SAS