29/11/20214 minuter att läsa

Brewdog Punk IPA nu ipå 6-liters fat!

Med denna nyhet hos HOPT åker vi till Skottland. Eller snarare, Skottland kommer till HOPT. Fatölen från Brewdog Punk IPA doftar fräsch frukt och färska örter. Ölen är lätt, klart och uppfriskande med en skumkrona som sitter kvar länge. Den har en behaglig beska med fruktiga smaker av persikor och tropiska frukter. Punk IPA är bryggd med Marris Otter Extra Pale-malt och med humlen Simcoe, Ahtanum, Chinook och Nelson Sauvin. Med massor av olika humlesorter, så ger detta ölen en minst sagt karaktärsfull profil!

Brewdog Punk IPA

Varifrån kommer HOPTs nyaste pale ale?

Den startade år 2007 i Fraserburgh, du har förmodligen aldrig hört talas om den här staden, men det är en skotsk kuststad som ligger cirka 300 kilometer norr om Edinburgh. Och inte mindre än 1300 kilometer från Amsterdam.Det året investerade James Watt och Martin Dickie, båda 24 år vid den tidpunkten, alla sina pengar i ett par rostfria jäskärl, tog stora lån och började brygga tillsammans. De bryggde små partier, buteljerade flaskorna för hand och sålde ölen på lokala marknader och i sin förfallna skåpbil.

Deras mål var att få andra människor att bli lika entusiastiska över bra hantverksöl som de själva var. De ville naturligtvis brygga öl som sålde så bra att de kunde leva på intäkterna. Det har de minsann lyckats med än i dag! Deras första öl var Punk IPA och denna öl slog ner som en bomb och är fortfarande bryggeriets mest kända öl. Du har kunnat köpa det på flaska i flera år, även på burk (vilket är bättre för att hålla ölet färskt och bevara smaken längre) och nu finns Punk IPA på 6-liters fat, så du kan tappa upp den färskt hemma och njuta av de fruktiga och beska smakerna till max. Men det finns mycket mer att berätta om detta bryggeri!

Brewdog IPA

Vad händer mer på Brewdog bryggeriet?

Efter denna första träff var bryggarna ostoppbara och de bryggde alla sorters öl i många olika stilar, till exempel lageröl, Pale Ales men även Imperial Stouts som lagrats på whiskyfat. De har även ett intressant utbud av alkoholfri öl. 

Tack vare denna explosion av kreativitet och kvalitet blev Brewdog snart det största oberoende skotska bryggeriet. De erövrade först världen med sin Punk IPA, som blev känd i länder som Brasilien, Norge och till och med Japan. Punk IPA är förresten fortfarande den mest sålda ölen i hela Skandinavien.... Bryggeriet har också expanderat till ett stort antal andra städer, där du kan hitta Brewdogbarer, till exempel Las Vegas, Berlin, Reykjavik, Hamburg, Cleveland i Ohio, Oxford, Dublin, Stockholm osv. Brewdog Bar i London är för övrigt helt alkoholfri. Vi väntar nu på att baren i Rotterdam ska öppnas. För tillfället går vi till Brewdogs bar i Bryssel.

Brewdog: ett prisbelönt bryggeri

Det unga skotska bryggeriet är ett av de mest kreativa och framstående bryggerierna på senare år och vinner pris efter pris. Några exempel: Brewdog vann priset Prince's Scottish Youth Business Trust Young Entrepreneur of the Year 2008. Deras öl Paradox Grain vann en guldmedalj vid World Beer Cup 2008. Hardcore IPA vann guld vid World Beer Cup 2010. Grapefruit IPA Elvis Juice vann en medalj på Great American Beer Festival 2017, vilket är första gången ett engelskt bryggeri vinner ett amerikanskt pris. Sleekit Sour beer fick Skottlands pris för bästa smak 2019 och bryggeriet vann ytterligare fem guldmedaljer det året, samt några silver- och bronsmedaljer för sitt fantastiska utbud av syrliga öl. 

BrewDog Bracken och Subwoofer IPA

Brewdog står inte bara för framgång och utmärkelser, de älskar även djur. När Martin och James letade efter ett namn till bryggeriet inspirerades de av sin hund Bracken, som då var en lekfull valp. Bracken fanns alltid hack i häl på en av bryggarna och var en del av familjen. Hundar är alltid välkomna i alla Brewdogbarer och bryggarna har till och med gjort en öl speciellt för hundar. Så att hunden också kan ta en drink när ägaren sätter sig i baren. Ölen heter Subwoofer IPA och bryggdes först i Liverpool. Subwoofer är alkoholfri, humlefri, kolsyrad, men full av nyttiga vitaminer och bra för hundar. 

Ölen är tillverkad med vört från bryggeriet - alltså av samma maltkorn och vatten som används för att brygga Punk IPA. Efter flera månaders experimenterande anordnade de en jury för hundar. Tack vare dessa smakprovningar skapades denna hundöl!

Tips för att njuta fullt ut av Brewdog Punk IPA

Efter alla nyheter och anekdoter om detta bryggeri får du nu några råd om hur du kan njuta av ölen på allra bästa sätt: bryggeriets favoritkombination ger dig dessa tips för att kombinera Punk IPA med mat. Asiatisk mat är perfekt på grund av dess kryddiga och distinkta smak. Tänk dig en aptitretare med små vårrullar, eller kryddiga revbensspjäll. En mildare maträtt som makrill eller lax passar också särskilt bra till Punk IPA. En annan bra huvudrätt är en curryrätt. Punk IPA gör maten ännu kryddigare! Till efterrätt kan du prova en crème brulée eller en äppelpaj. Drick ölen väl kyld i ett tulpanglas eller ett tekuglas, då kommer aromerna bäst fram.

Du hittar fler öl från Brewdog på HOPT här.

Leverans

Stötsäker förpackning med leverans till dörren eller ombudet!

Våra leveransvillkor
Bli medlem

Din lojalitet blir belönad: Skapa ett konto nu!

Vårt lojalitetsprogram
Kundrecensioner 4,5/5

Våra kunder älskar oss och vi älskar dem tillbaka!

eKomi
Sedan 2007

Europas största ölsortiment på nätet!

Vem är vi?

Gå inte miste om en enda droppe!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av lojalitetsförmåner, exklusiva erbjudanden och för att inte missa våra humliga nyheter!

VAD FOLK SÄGER OM OSS

HOPT, webbshoppen Nummer 1 när det gäller hantverksöl. Kolla in vårt stora utbud av flasköl, bryggningstillbehör, ölboxar, gåvopaket och hemtappningssystem. Vi är stolta över att ge dig ett stort urval av över 1300 hantverksöl från hela världen. Våra priser inkluderar moms, tullavgift och alkoholskatt, det finns då inga dolda avgifter. Så du kan njuta av din favoritöl utan problem.

Du måste vara minst 20 år för att bruka alkohol. Tänk på att alkohol är skadligt för hälsan,

Alkoholkonsumtion av gravida kvinnor avråds. Försäljning av alkohol till minderåriga är straffbart, när du besöker vår webbplats så bekräftar du att du är minst 20 år och har rätt att bruka alkohol. Interdrinks, Lille France.

©2022 PerfectDraft Europe SAS