30/01/20212 minuter att läsa

Det första trappistölet finns nu på ölfat från PerfectDraft

Året 2021 har fått en bra start för våra ölvänner, eftersom det fantastiska sortimentet av Perfectdraft ölfat utökas med ännu en ny öl! PerfectDraft erbjuder oss sin första trappistöl på fat, nämligen La Trappe Blonde!

Historien om La Trappe Blonde

Den berömda trappistölen La Trappe Blonde från Koningshoeven finns nu tillgängligt hos PerfectDraft. Även om vi fick vänta tills 2021 för att få smaka denna otroliga belgiska pale ale på fat, har den funnits på våra bord i många år. Historien bakom Trappe Blonde går tillbaka till 1928 då bryggeriet lanserade en lätt, bottenjäst lageröl med endast 4% alkohol. Naturligtvis har denna version utvecklats och genomgått många tekniska anpassningar fram tills 1992, för att få fram den öl som vi känner till idag. Sedan dess har Trappe Blonde blivit ett toppjäst öl och alkoholhalten har höjts till 6%.


Bryggeriet Koningshoeven har en mycket äldre historia och går tillbaka till år 1881. På den tiden hade Koningshoeven ett trappistkloster i cisterciensorden Strict Observance.I likhet med de andra klostren i denna orden var klosterlivet inriktat på arbete och bön och styrdes av Benedikts regel. Tills den dag de beslutade att bygga ut byggnaden och bygga ett bryggeri. Det var så La Trappe uppstod! Ursprungligen var det inte meningen att denna öl skulle vara en kommersiell produkt. Munkarna bryggde bara för eget bruk, eftersom vattnet inte var särskilt drickbart på den tiden. Ölen var dock ganska populärt och lyckades få till flera bryggningskontrakt med privata märken. Detta var fallet med bryggeriet Artois som var intresserat av dess potential och ingick ett avtal fram tills 1980, då munkarna tog över bryggningen.

År 1999 gick klostret in i ett nytt avtal, denna gång med bryggeriet Bavaria. Denna händelse ifrågasatte dock starkt La Trappes status som trappistöl. Så mycket att klostret förlorade sin beteckning efter att det inte ansågs uppfylla normerna för att vara en trappistöl. Lyckligtvis fick klostret år 2005, efter många diskussioner och förhandlingar, tillåtelse att återigen använda logotypen Authentic Trappist Product på etiketten på sina öl.

Vad är en trappistöl med några få ord?

Trappistöl är en beteckning för öl som bryggs av eller under överinseende av munkar i cisterciensorden Strict Observance. Denna titel utfärdas av International Trappist Association och ger tillstånd att använda logotypen Authentic Trappist Product på etiketten för trappistöl. Detta kräver naturligtvis att kriterierna för bryggning och jäsning följs, att produktionen och marknadsföringen utförs av munkar och att vinsten från försäljningen går till välgörande, sociala och ideella ändamål.

Smaka på PerfectDraft La Trappe Blonde 

Du har drömt om det, en riktig trappistöl på fat och nu är den äntligen här! Denna blonda trappistöl från Nederländerna med en alkoholhalt på 6,5% kommer säkert att bli en av mångas favorit. Med en vackert gyllene färg och med en doft av blomster och söt karamell. I smaken märks tydligt malten och humlen, med kvardröjande noter av karamell, kryddor och jäst. 


För en perfekt smakupplevelse kan du servera din La Trappe Blonde från din egen hemmabar med PerfectDrafts öltapp.Låt ölen vila i några minuter efter servering för att få en idealisk temperatur, så att du kan njuta av det vid 9°C och få fram alla smaker och aromer från denna trappistöl. Glöm inte att luta glaset med en vinkel på 45° och att dra ner handtaget fullt ut för den perfekta serveringen.Höj sedan gradvis glaset så att det bildas ett fint skum på ca 1 cm.. Avnjut sedan tillsammans med en fräsch sallad, vit fisk, fågel, eller varför inte tillsammans med en lagrad ost. Lättheten och den aromatiska doften hos La Trappe Blonde är perfekt för att kombinera tillsammans med fräscha och lätta rätter.

Upptäck ölfatet La Trappe Blonde

Leverans

Stötsäker förpackning med leverans till dörren eller ombudet!

Våra leveransvillkor
Bli medlem

Din lojalitet blir belönad: Skapa ett konto nu!

Vårt lojalitetsprogram
Kundrecensioner 4,5/5

Våra kunder älskar oss och vi älskar dem tillbaka!

eKomi
Sedan 2007

Europas största ölsortiment på nätet!

Vem är vi?

Gå inte miste om en enda droppe!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av lojalitetsförmåner, exklusiva erbjudanden och för att inte missa våra humliga nyheter!

VAD FOLK SÄGER OM OSS

HOPT, webbshoppen Nummer 1 när det gäller hantverksöl. Kolla in vårt stora utbud av flasköl, bryggningstillbehör, ölboxar, gåvopaket och hemtappningssystem. Vi är stolta över att ge dig ett stort urval av över 1300 hantverksöl från hela världen. Våra priser inkluderar moms, tullavgift och alkoholskatt, det finns då inga dolda avgifter. Så du kan njuta av din favoritöl utan problem.

Du måste vara minst 20 år för att bruka alkohol. Tänk på att alkohol är skadligt för hälsan,

Alkoholkonsumtion av gravida kvinnor avråds. Försäljning av alkohol till minderåriga är straffbart, när du besöker vår webbplats så bekräftar du att du är minst 20 år och har rätt att bruka alkohol. Interdrinks, Lille France.

©2022 PerfectDraft Europe SAS