28/03/20221 minuter att läsa

Saint-Feuillien Blonde finns nu hos PerfectDraft!

Om du har haft din PerfectDraft dispenser länge så var du med oss när vi började med Leffe, Stella Artois, Jupiler eller Hoegaarden. Nu har vi bland annat Tiny Rebel, Mikkeller, Crew Republic och Brewdog. Så vad är nästa nykomling?! Trumvirvel... Saint Feuillien Blonde!

Historien om Saint Feuillien

Allt började runt år 650, när den irländska munken Saint Feuillien lämnade sitt hemland för att predika om herrens budskap på kontinenten, först i England, sedan i Frankrike och slutligen i Nivelles som finns i dagens Belgien. Tyvärr skulle detta bli hans sista resa, eftersom han och hans medresenärer rånades och dödades av rånare när de besökte Saint Gertrude. Hans kvarlevor begravdes i en svinstia och hittades först några månader senare, innan de fördes tillbaka till klostret i Nivelles. På platsen där han dog kunde man en gång se ett kors, men det kom så många pilgrimer att man byggde ett kapell. Många år senare år 1125, byggdes ett kloster av premonstratenska munkar på platsen för martyrskapet, innan det förstördes av revolutionärer år 1796.

Vi har gett dig den historiska faktan, men nu har bryggeriet flyttat till Roeulx i Frankrike!

Bryggeriet Saint Feuillien grundas

Bryggeriet Saint Feuillien är ännu äldre än biografen och grundades 1873 av Stéphanie Friart. Bryggeriet började brygga öl år 1920, med olika stilar som Stout, Saison och pale ale, men Saint-Feuillien Blonde och Brune skapades 1952, följt av Saint-Feuillien Cuvée de Noël år 1969.

Under årens lopp har bryggeriet gjort många förbättringar och restaureringar, samtidigt som man har utvecklat nya bryggerier som Saint Feuillien Triple, Grisette Blanche bio eller nyligen en Belgian Coast IPA. Med tanke på framgångarna och för att glädja finsmakarna krävdes mer komplexitet och då öppnades St-Feuillien en sal speciellt för deras Grand Cru.

Saint-Feuillien Blonde på PerfectDraft

Eftersom vår öljägare Oswin arbetar hårt för att hitta nya öl att sätta i din PerfectDraft öltapp och eftersom vi lyssnar på våra kunder har vi nu Saint-Feuillien Blonde på fat, ett toppjäst belgiskt klosteröl som bryggts i Rœulx!

Den gyllene färgen är toppad av ett tjockt vitt skum som avger en väldoftande bukett av aromatisk humle, såsom fruktiga noter av citrus och kryddor. Dess tydliga beska kombineras med en dominerande maltighet, vilket ger en torr och humlig avslutning. 


Om du vill upptäcka den i ett mindre format finns den även på flaska på hopt.se. Märk dock att alkoholhalten är på 7,5% medans alkoholhalten i fatet är på 7,5%.

Leverans

Stötsäker förpackning med leverans till dörren eller ombudet!

Våra leveransvillkor
Bli medlem

Din lojalitet blir belönad: Skapa ett konto nu!

Vårt lojalitetsprogram
Kundrecensioner 4,5/5

Våra kunder älskar oss och vi älskar dem tillbaka!

eKomi
Sedan 2007

Europas största ölsortiment på nätet!

Vem är vi?

Gå inte miste om en enda droppe!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av lojalitetsförmåner, exklusiva erbjudanden och för att inte missa våra humliga nyheter!

VAD FOLK SÄGER OM OSS

HOPT, webbshoppen Nummer 1 när det gäller hantverksöl. Kolla in vårt stora utbud av flasköl, bryggningstillbehör, ölboxar, gåvopaket och hemtappningssystem. Vi är stolta över att ge dig ett stort urval av över 1300 hantverksöl från hela världen. Våra priser inkluderar moms, tullavgift och alkoholskatt, det finns då inga dolda avgifter. Så du kan njuta av din favoritöl utan problem.

Du måste vara minst 20 år för att bruka alkohol. Tänk på att alkohol är skadligt för hälsan,

Alkoholkonsumtion av gravida kvinnor avråds. Försäljning av alkohol till minderåriga är straffbart, när du besöker vår webbplats så bekräftar du att du är minst 20 år och har rätt att bruka alkohol. Interdrinks, Lille France.

©2022 InterDrinks SAS